Problém LED žiaroviek PDF Tlačiť E-mail

Každé zavádzanie noviniek do bežného používania prináša nie vždy len pozitíva. Nevyhli sa tomu ani čoraz viac obľúbené LED svetelné zdroje používané v domácnostiach. Stalo sa to aj nám a keď to bolo prvýkrát veľmi nás to prekvapilo. Pri výmene LED žiaroviek za staré žiarovky alebo žiarivky sa po zhasnutí LED žiarovka úplne nezhasla. Stáva sa to napríklad pri vypínačoch s dútnavkou , alebo pri inštalácií, v ktorých sú súbežne vedené iné káble a tým pádom sa naindukuje kábel do svietidla a a aj to malé množstvo napätia, ktoré pred tým nerozsvietilo žiarovku alebo žiarivku z dôvodu jej väčšieho odberu tak v tom prípade stačí to napätie na slabé rozsvietenie LED žiarovky. Svetlo je skutočne slabé ale v noci by mohlo pôsobiť rušivo pri väčšom počte LED žiaroviek napríklad v lustri.

V tomto prípade nemôžete viniť LED žiarovku a moderné technológie tie za to nemôžu, može za to spomínaná indukcia. Samozrejme neprejavuje sa tento jav na všetkých LED žiarovkách a taktiež u niekoho sa tento jav môže prejaviť s rovnakou LED žiarovkou a u ďalšieho nie.

Preto treba vyberať LED žiarovky s rozvahou a buď kúpiť jednu LED žiarovku a vyskúšať či sa tento jav u Vás nedeje (ale nezabudnite napr. v lustri vybrať všetky ostatné žiarovky/žiarivky). Alebo druhá možnosť ako zabrániť tomuto problému je vložiť na prívod svietidla paralelne rezistor o veľkosti 220kΩ.

Dúfam, že tento článok Vás zaujal a neodradil od kúpy LED žiaroviek, ktoré môžete zakúpiť aj u nás.

Tešíme sa na Vašu návštevu.

 

 

 

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >

Anketa

Nakupujete ce internet
 
Advertisement

Kto Online

Práve je pripojených:
1 Hosť