Microsoft zvyšuje energetickú účinnosť PDF Tlačiť E-mail

Spoločnosť ABB dodala svoje najmodernejšie automatizačné riešenie do novej budovy spoločnosti Microsoft blízko Kodane s cieľom zvýšiť jej energetickou účinnosť i komfort. Platforma pre riadenie budov ABB KNX, ktorá je už nasadená v niekoľkých tisícoch inštalácii po celom svete. Dánske sídlo firmy Microsoft tak premenila v inteligentnú budovu. Podľa výskumu je možné systémom inteligentného riadenia budov znížiť spotrebu energie až o 30%.

 

 

V meste Lyngby blízko dánskeho hlavného mesta Kodaň stojí nová budova spološnosti Microsoft s celkovou plochou 18 000 m2. Tvoria ju dve priliehajúce kocky s veľkým átriom vo tvare písmena V, ktoré prechádza  budovami a vytvára svetlý a vzdušný pracovný priestor. Inteligentný systém riadenia budov od ABB udržuje ideálnu vnútornú klímu prostredníctvom optimalizácie teploty, kvality vzduchu a osvetlenia.

„Tento prelomový stavebný projekt využíva najmodernejšie riešenie zodpovedajúce potrebám špičkovej technologickej spoločnosti, akou je práve Microsoft. Je to skvelý príklad spolupráce dvoch technologických priekopníkov na zmiernenie dopadov na životné prostredie vďaka použitiu IoTSP technológií,“ uviedol Tarak Mehta, prezident divízie Energetika ABB Group.

Fasáda a strop budovy sú zo skla, ktoré technológii pomáha lepšie využívať denné svetlo. Senzory merajú intenzitu prirodzeného svetla a prítomnosť ľudí v budove a systém následne reguluje osvetlenie a ovláda žalúzie. Vďaka využití slnečného tepla a svetla a nastavení žalúzií je možné usporiť energiu a súčasne zachovať príjemné prostredie pre zamestnancov. Výskumy ukazujú, že úspory môžu činiť od 20 do 60%. Osvetlenie pritom predstavuje 30% celkové energetické spotreby budov.

Spoločnosť ABB je popredným svetovým dodávateľom technológií pre energetiku a automatizáciu. Umožňuje zákazníkom zo sféry energetiky, priemyslu, dopravy a infraštruktúry zlepšiť ich výkonnosť pri súčasnom znížení dopadu na životné prostredie. A preto aj naša firma dlhodobo dodáva prístroje značky ABB, ktoré taktiež inštalujeme našimi pracovníkmi. Stačí nás kontaktovať na naších kontaktných miestach.

 
Ďalšia >

Anketa

Nakupujete ce internet
 
Advertisement

Kto Online

Práve je pripojených:
1 Hosť